Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaest osoba poginulo je na sjeveru Meksika u sukobu vojske i pripadnika narkobande u četvrtak kasno navečer, priopćila je meksička vojska.


Naoružani muškarci zapucali su na vojni konvoj u Santiagu Papasquiaru u državi Durangu, priopćila je vojska. Nekoliko napadača, za koje se pretpostavlja da su članovi narkokartela, uspjelo je pobjeći. Više od 28.000 ljudi poginulo je u sukobima zbog droge u Meksiku otkako je predsjednik Felipe Calderon preuzeo dužnost u prosincu 2006.

Calderon je u četvrtak zatražio od guvernera država veću potporu u borbi s organiziranim kriminalom i krijumčarenjem droge.

Vezani članci U krevetu ''Vježbajte na jajima'': Djevojka slikovito pokazala tajnu ženskog užitka kako bi muškarcima olakšala posao Slika nije dostupna TRAGEDIJA KOD DUGOG SELA Dvojica radnika poginula od strujnog udara

Potpora savezne vlade u Calderonovu ratu protiv krijumčara droge često nije dovoljna zbog toga što većinu saveznih država predvode guverneri koji ne pripadaju Calderonovoj vladajućoj stranci. Zadnjih tjedana političari i bivši predsjednik Vicente Fox predlagali su legalizaciju trgovine drogom kako bi se srušile cijene i nezakonita trgovina učinila manje unosnom. (Hina)