Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksičke vlasti najavile su da će pokrenuti postupak radi izručenja Guzmana u SAD.


Američki glumac Sean Penn susreo se potajice s meksičkim kraljem droge "El Chapom" Guzmanom prije nego li je uhićen, kako bi napravili intervju, objavljen u subotu u časopisu Rolling Stone, a taj je razgovor pomogao meksičkim vlastima da ga uhite.

Vezani članci Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP) U frankfurtskoj zračnoj luci uhićen osumnjičenik (65) za ratni zločin u Petrinji Prosvjednici pred zgradom Kongresa u Washingtonu Uhićen bivši djelatnik Trumpove administracije zbog optužbi da je povezan s nasilnim upadom na Kapitol

Članak američkog časopisa, raspoloživ on line, objavljen je dan nakon objave da je Joaquin 'El Chapo' Guzman uhićen u petak blizu Los Mochisa, obalnog lokaliteta smještena u državi Sinaloa, na sjeverozapadu Meksika, odakle je podrijetlom.

Guzman je uhićen nakon operacije meksičkih oružanih snaga, šest mjeseci nakon spektakularnog bijega iz zatvora visoke sigurnosti.

Sean Penn je izjavio da je u listopadu 2015. doputovao u meksičku šumu radi 'sedmosatnog susreta' s čuvenim krijumčarom, a uslijedili su telefonski i video intervjui.

Neimenovani dužnosnik meksičke vlade kazao je kako je susret sa Seanom Pennom pomogao u uhićenju 'El Chapa', čuvenog šefa meksičkog kartela droge Sinaloa, koji je nakon uhićenja poslan natrag u zatvor iz kojeg je u srpnju pobjegao dugačkim podzemnim tunelom povezanim s njegovom zatvorskom ćelijom.

Sean Penn je rekao da je dobio 'prvi intervju koji je 'El Chapo' ikada dao izvan sobe za ispitivanje'. Ispričao je da ga je krijumčar zagrlio kad su se susreli na jednoj čistini.

Po njegovim riječima, Guzman je bio zainteresiran za snimanje filma o njegovu životu nakon ponuda kojima su ga nakon uhićenja 2014. preplavili američki filmski studiji.

Rolling Stone objavljuje fotografiju na kojoj se vidi glumca kako se rukuje s Guzmanom 2. listopada. Tijekom susreta Guzman je pristao naknadno dati intervju, ali se intervju u četiri oka kasnije pokazao nemogućim te je krijumčar odgovarao putem videa na pitanja Seana Penna, u glumčevu odsustvu. (Hina)