Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sto posto sam siguran da me htjela spasiti. Uspostavili smo kontakt očima. Vidio sam medvjede i prije, a siguran sam da me prepoznala', rekao je 69-godišnji Robert Biggs, nakon što ga je medvjedica spasila od sigurne smrti.


Biggs je bezbrižno promatrao obitelj crnih medvjeda, tijekom planinarenja na sjeveru Kalifornije i nije niti slutio da ga netko vreba iz prikrajka.

Vezani članci Požari u SAD-u Korisnici društvenih mreža podijelili apokaliptične prizore požara koji haraju SAD-om Objava spola Glupi internetski trend izazvao požar koji je opustošio više od 4000 hektara šuma, pogledajte reakcije ljudi

>> Nije ni trepnula na ovo!

Nalazio se nešto više od deset metara od medvjedice i njezino dvoje mladunaca, no njega je promatrao planinski lav, kojeg Biggs nije primijetio, sve dok se nije okrenuo i htio nastaviti dalje.

U tom trenutku, planinski lav je skočio na njega s leđa i razderao mu naprtnjaču i srušio ga na tlo. 'Bio sam na koljenima. Imao sam pijuk sa sobom, jer sam se penjao po strminama i njime sam udario veliku mačku u glavu. Zaboljelo ju je, no i dalje me napadala', opisao je Biggs.

Od sigurne smrti dijelila ga je samo izderana naprtnjača i pijuk, no tad je Biggs krajičkom oka primijetio da se nešto približava. Silueta koju je primijetio zgrabila je planinskog lava za vrat. 'Bila je to medvjedica. Čuo sam veliku riku i buku iza sebe', dodao je.

medvjedica je uspjela planinskog lava skinuti s njega i nastala je borba, koja je trajala 15 sekundi, nakon čega je velika mačka pobjegla podvijenog repa. Medvjedica se spustila na sve četiri noge i pogledala Biggsa u oči, nakon čega se vratila svojim mladuncima.

'Sto posto sam siguran da me htjela spasiti. Uspostavili smo kontakt očima. Vidio sam medvjede i prije, a siguran sam da me prepoznala', rekao je 69-godišnji Robert Biggs, nakon što ga je medvjedica spasila od sigurne smrti. Za Huffington Post je rekao na kraju kako svoj život duguje toj medvjedici.