Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oči u oči sa smrti

Medvjedica spasila starca iz ralja planinskog lava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sto posto sam siguran da me htjela spasiti. Uspostavili smo kontakt očima. Vidio sam medvjede i prije, a siguran sam da me prepoznala', rekao je 69-godišnji Robert Biggs, nakon što ga je medvjedica spasila od sigurne smrti.

Biggs je bezbrižno promatrao obitelj crnih medvjeda, tijekom planinarenja na sjeveru Kalifornije i nije niti slutio da ga netko vreba iz prikrajka.

Pročitajte i ovo Noelle Russo ubijena je 1983. godine Ostavljena u parku Kraljica ljepote (37) bila je brutalno pretučena i ostavljena da umre u parku: Otkrili ubojicu nakon 40 godina Ilustracija Kalifornija u plamenu Požari bukte već danima, a bit će još i gore: ''Stiže suhi zrak''

>> Nije ni trepnula na ovo!

Nalazio se nešto više od deset metara od medvjedice i njezino dvoje mladunaca, no njega je promatrao planinski lav, kojeg Biggs nije primijetio, sve dok se nije okrenuo i htio nastaviti dalje.

U tom trenutku, planinski lav je skočio na njega s leđa i razderao mu naprtnjaču i srušio ga na tlo. 'Bio sam na koljenima. Imao sam pijuk sa sobom, jer sam se penjao po strminama i njime sam udario veliku mačku u glavu. Zaboljelo ju je, no i dalje me napadala', opisao je Biggs.

Od sigurne smrti dijelila ga je samo izderana naprtnjača i pijuk, no tad je Biggs krajičkom oka primijetio da se nešto približava. Silueta koju je primijetio zgrabila je planinskog lava za vrat. 'Bila je to medvjedica. Čuo sam veliku riku i buku iza sebe', dodao je.

medvjedica je uspjela planinskog lava skinuti s njega i nastala je borba, koja je trajala 15 sekundi, nakon čega je velika mačka pobjegla podvijenog repa. Medvjedica se spustila na sve četiri noge i pogledala Biggsa u oči, nakon čega se vratila svojim mladuncima.

'Sto posto sam siguran da me htjela spasiti. Uspostavili smo kontakt očima. Vidio sam medvjede i prije, a siguran sam da me prepoznala', rekao je 69-godišnji Robert Biggs, nakon što ga je medvjedica spasila od sigurne smrti. Za Huffington Post je rekao na kraju kako svoj život duguje toj medvjedici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene