Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zatražio je da se do iduće godine donese paket antikorupcijskih zakona, čime je pojačao kampanju protiv problema za koji kaže da ugrožava nacionalnu sigurnost.


Jedan od prvih njegovih koraka nakon dolaska na položaj predsjednika bio je naredba dužnosnicima da izrade nacrt strategije borbe protiv korupcije.

Vezani članci Slika nije dostupna Medvedev: U Rusiji se ne poštuju neka temeljna prava Slika nije dostupna Akcija 'Dubai': Prva primjena antikorupcijskih zakona

Medvedev je rekao kako će se plan temeljiti na trima točkama - stvaranju poticaja za dužnosnike kako bi radili pošteno, stvaranju uvjeta da korumpirani dužnosnici ne izbjegnu kazni i mijenjanju mentaliteta ljudi koji oduvijek toleriraju mito.

"Kad plan bude dovršen, moramo se prebaciti na zakonodavni posao kako bi plan postao set zakona za, recimo, pola godine", rekao je Medvedev zastupnicima u gornjem domu ruskog parlamenta.

"Rusija bi u novu godinu trebala krenuti s modernim antikorupcijskim zakonodavstvom kojeg se nećemo sramiti", rekao je.

Na ljestvici zemalja svijeta prema korupciji u društvu za 2007. godinu, koju je izradio Transparency International, Rusija se nalazi u istoj ravni s Togom, Angolom i Indonezijom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju