Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moguća je politička osveta'

Medvedev priznao postojanje političkih ubojstava u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev priznao je u nedjelju postojanje ubojstava političkog karaktera u svojoj zemlji, nakon niza nerazjašnjenih ubojstava, posebice novinara.

'Nažalost, novinari su, kao i ostali građani, žrtve kriminalnih aktivnosti', izjavio je Medvedev na BBC-ju prema tranksriptu intervjua objavljena u nedjelju na Internet stranici Kremlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena Slika nije dostupna Favoriti Putin i Medvedev I Rusi sutra izlaze na izbore

'Ne vjerujem da se u svim slučajevima radi o političkom činu. No, u nekim aferama moguća je politička osveta, u to sam potpuno siguran', dodao je on.

>> Slučaj Politkovska: Svi optuženi oslobođeni krivnje

Ubojstvo iz 2006. ruske novinarke Ane Politkovske, koja je radila za Novaju Gazetu i bila jedna od rijetkih koja je nastavila pokrivati rat u Čečeniji, još nije razjašnjeno, usprkos tri mjeseca suđenja.

U siječnju su odvjetnik Stanislav Markelov i novinarka Anastasja Baburova, koja je radila za novine Novaja Gazeta, ubijeni mecima u središtu Moskve.

Medvedev je izrazio zadovoljstvo postojanjem Novaje Gazete, jednog od rijetkih medija u Rusiji koji si dopušta otvoreno kritizirati Kremlj, te je obećao dati intervju listu.

Ruska oporba rekla je kako se nada da će predsjedanje Medvedeva moći donijeti promjene nakon osam godina pod Vladimirom Putinom obilježenih sve većim kritikama međunarodne zajednice na poštivanje ljudskih prava u Rusiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene