Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratno stanje

Bivši ruski predsjednik nabrojao četiri situacije u kojima bi Rusija mogla upotrijebiti nuklearno oružje

Kemijsko oružje - 4
Kemijsko oružje - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Bivši ruski predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a Dimitrij Medvedev izjavio je u subotu da ruska nuklearna doktrina ne zahtijeva da neprijateljska država prva upotrijebi takvo oružje.

Dimitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a rekao je u subotu da ruska nuklearna doktrina ne zahtijeva da neprijateljska država prva upotrijebi takvo oružje.

Nabrojao je i četiri situacije u kojima bi Rusija mogla upotrijebiti nuklearno oružje, prenosi The Guardian. ''Prva je situacija kada je Rusija pogođena nuklearnim projektilom.

Drugi slučaj je svaka uporaba drugačijeg nuklearnog oružja protiv Rusije ili njezinih saveznika.

Treća situacija je napad na kritičnu infrastrukturu koji će paralizirati naše snage za nuklearnog odvraćanja.

Pročitajte i ovo Istanbul "stariji tip mine" Pronađena mina u moru sjeverno od Istanbula: Oglasila se ruska obavještajna agencija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blizu ušća u Baltičko more Rusi održali vojne vježbe u Kalinjingradskoj oblasti: Koristili borbene avione i rakete zemlja-zrak

Četvrti slučaj je kada je počinjen čin agresije protiv Rusije i njenih saveznika, koji je ugrozio postojanje same zemlje, čak i bez upotrebe nuklearnog oružja, odnosno uz korištenje konvencionalnog oružja'', naveo je Medvedev.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene