Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna vojna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama koja se bori protiv džihadista skupine Islamske države (IS), priopćila je u utorak da je ubila 150 njezinih boraca u bombardiranju doline Eufrata u Siriji.


Zračni udar izveden je u subotu blizu Al Chafaha, na istočnoj obali rijeke Eufrata, u pokrajini Deir Ezzoru, dodaje se u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Dokument koji ledi krv u žilama: 'Žene u ISIS-u su moćnije i imaju više prava od drugih' Slika nije dostupna Pogledajte iz koje je europske zemlje najviše građana otišlo među džihadiste

Na meti udara bila su zapovjedna središta džihadista, budući da je koalicija uočila gomilanje islamističkih boraca.

"Precizno bombardiranje bilo je završnica temeljite obavještajne pripreme kojom je potvrđeno da su u zapovjednom središtu (...) bili isključivo pripadnici IS-a", izrazila je zadovoljstvo koalicija, navodeći da nije zabilježena nijedna civilna žrtva.

Ultraradikalna organizacija koja je izgubila većinu teritorija koji je kontrolirala u Siriji zadržala je tek neka manja područja, napose duž Eufrata.

Arapsko-kurdski saveznici Washingtona, Sirijske demokratske snage (FDS), pomogli su koaliciji tijekom bombardiranja. (Hina)