Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na čelu sa SAD-om

Međunarodna koalicija ubila 150 boraca IS-a u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna vojna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama koja se bori protiv džihadista skupine Islamske države (IS), priopćila je u utorak da je ubila 150 njezinih boraca u bombardiranju doline Eufrata u Siriji.

Zračni udar izveden je u subotu blizu Al Chafaha, na istočnoj obali rijeke Eufrata, u pokrajini Deir Ezzoru, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 100.000 osoba Kako je haker s Kosova razljutio Amere: ISIS-u dao tajne podatke Slika nije dostupna Mreža otpora HEROJI S ISTOKA Riskiraju živote kako bi spasili mučene i silovane žrtve ISIS-a

Na meti udara bila su zapovjedna središta džihadista, budući da je koalicija uočila gomilanje islamističkih boraca.

"Precizno bombardiranje bilo je završnica temeljite obavještajne pripreme kojom je potvrđeno da su u zapovjednom središtu (...) bili isključivo pripadnici IS-a", izrazila je zadovoljstvo koalicija, navodeći da nije zabilježena nijedna civilna žrtva.

Ultraradikalna organizacija koja je izgubila većinu teritorija koji je kontrolirala u Siriji zadržala je tek neka manja područja, napose duž Eufrata.

Arapsko-kurdski saveznici Washingtona, Sirijske demokratske snage (FDS), pomogli su koaliciji tijekom bombardiranja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene