Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna vojna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama koja se bori protiv džihadista skupine Islamske države (IS), priopćila je u utorak da je ubila 150 njezinih boraca u bombardiranju doline Eufrata u Siriji.


Zračni udar izveden je u subotu blizu Al Chafaha, na istočnoj obali rijeke Eufrata, u pokrajini Deir Ezzoru, dodaje se u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Kako je haker s Kosova razljutio Amere: ISIS-u dao tajne podatke Slika nije dostupna HEROJI S ISTOKA Riskiraju živote kako bi spasili mučene i silovane žrtve ISIS-a

Na meti udara bila su zapovjedna središta džihadista, budući da je koalicija uočila gomilanje islamističkih boraca.

"Precizno bombardiranje bilo je završnica temeljite obavještajne pripreme kojom je potvrđeno da su u zapovjednom središtu (...) bili isključivo pripadnici IS-a", izrazila je zadovoljstvo koalicija, navodeći da nije zabilježena nijedna civilna žrtva.

Ultraradikalna organizacija koja je izgubila većinu teritorija koji je kontrolirala u Siriji zadržala je tek neka manja područja, napose duž Eufrata.

Arapsko-kurdski saveznici Washingtona, Sirijske demokratske snage (FDS), pomogli su koaliciji tijekom bombardiranja. (Hina)