Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vjerojatno ubijen"

Međunarodna koalicija u akciji: Zračni napad na francuskog džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna koalicija protiv skupine Islamske države izvela je ovog tjedna zračni napad blizu Mosula u Iraku kako bi likvidirala francuskog džihadista Rachida Kassima kojeg smatra organizatorom više napada u Francuskoj, potvrdio je Pentagon u petak.

Američko ministarstvo obrane nije otkrilo je li Rachid Kassim preživio bombardiranje koje se dogodilo "u zadnja 72 sata".

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti

No visoki dužnosnik za borbu s terorizmom koji je htio ostati anoniman izjavio je u Parizu da je Kassim vjerojatno ubijen.

"Nemamo sigurnu potvrdu", rekao je.

Rachid Kassim, u tridesetim godinama, rođen u Francuskoj, iz Sirije je navodio nekoliko napada u Francuskoj i na internetu je pozivao na ubojstva.

Kako navodi francuski izvor blizak istrazi, bio je "uzor" Larossiju Abballi koji je 13. lipnja u Magnanvilleu, u pariškom predgrađu, ubio dvoje redarstvenika.

"Izravno je davao upute" Adelu Kermicheu i Abdelu Maliku Petitjeanu koji su 26. srpnja 2016. ubili svećenika u crkvi blizu Rouena, navodi isti izvor.

Francuska, koja sudjeluje u međunarodnoj koaliciji pod vodstvom SAD-a protiv IS-a u Iraku i u Siriji, od 2015. je na meti terorističkih napada u kojima je poginulo 238 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene