Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sestre odvele pacijente u 'klub za muškarce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj poseban tretman je baš ono što je liječnik propisao četvorici muškaraca koji boluju od rijetke bolesti koja zahvaća mozak. Tako su ih medicinske sestre odvele u klub za muškarce i omogućile im da uživaju u posebnom plesu u krilu.

Muškarci su dobili poseban ples, besplatna pića i uživanje u nekim kockarskim igrama.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

- Djevojke su bile jako dobre, svako od nas je dobio ples u krilu. Htio bih to ponoviti, rekoa je 54-godišnji Stephen Pitt.

Muškarci i njihove sestre inače borave u doma za njegu u Launcestonu, Cornwall, koji se posebno brine za ljude koji boluju od Huntingtonove bolesti. Zaposlenici ovog doma, i inače se trude svojim pacijentima omogućiti kvalitetan život i sudjelovanje u raznim aktivnostima. Tako im nude jahanje, plivanje i klasične glazbena putovanja, te organiziraju izlete na rijeke i vožnju kanuom.

U tom duhu, zaposlenici doma nisu ni časa okljevali, kada ih je jedna pacijent zamolilo da im organiziraju put u klub za muškarce. Na ponuđen izlet, odazvalo se njih četvero i uživali u zabavi organziranoj samo za njih.

- Djevojke i zaposlenici kluba prema muškarcima su se odnosili s poštovanjem i ljubaznošću i sigurno su im priuštili noć za pamćenje, rekla je medicinska sestra Katie Uglow koja nije krila oduševljenje što je Divas Gentlemen klub u Newquayu prihvatio njihovu zamolbu, i to besplantno.

A i ostali zaposlenici doma podržali su zahtjev svojih pacijenata.

- Jedan je muškarac već neko vrijeme htio uživati u plesu u krilu, pa smo mi tu zabavu ponudili svima, a uz njega, javila su se još tri muškarca. Ovi su muškarci odrasli ljudi, i naš je posao da im pokušao ublažiti muke i probleme koje im stvara bolest s kojom se bore. Pokušavamo im omogućiti da vode život kakav bi živjeli da nemaju Huntingtonovu bolest. Jedan od muškaraca ima suprugu, koju smo obavjestili o njegovoj želji i ona je bila sretna što će i on ići, rekla je Andrea Clark, menadžerica klinike.

Huntingtonova bolest genetički je poremećaj koji utječe na pokretnost i na kraju uništava mnoge funkcije mozga. Simptomi se pojavlju krajem 40 i 50 godina i uključuju trzave pokrete, poteškoće u govoru i gubitak kontrole nad mišićima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene