Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Louisiani

SAD: Matičar odbio sklopiti međurasni brak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge za ljudska prava traže smjenu matičara Keitha Bardwella iz Tangipahoe u Luisiani jer je odbio izdati dozvolu za međurasni brak.

'On je državni službenik i njegova je dužnost da vjenča ljude. On nema pravo reći da ne vjeruje u takve brakove. Ako ne radi ono što mu dužnost nalaže, onda neka da otkaz', kazala je Patricia Morris.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Slika nije dostupna Srbija sprema novi zakon Beograd: I gay parovi uskoro pred matičara?

Zahtjevi da matičar Keith Bardwell odstupi s dužnosti stigli su nakon što je odbio izdati dozvolu za vjenčanje 30-godišnje Beth Humphrey i njezina dečka, 32-godišnjeg Terencea McKaya. 'Bila sam zaista šokirana kada nas je odbio', kazala je Beth.

Sam Bardwell je za lokalne medije izjavio kako je bio zabrinut za djecu koja bi se mogla roditi u toj vezi jer, prema njegovu iskustvu, većina međurasnih brakova ne potraju baš dugo. 'Nisam rasist. Vjenčam i crne i bijele parove, no zabrinjavaju me djeca', kazao je matičar u svoju obranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene