Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nevidljiva djeca'

Masovno ismijavanje kampanje Kony 2012

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja Kony 2012, koju je pokrenula grupa aktivista okupljena oko Jasona Russella, ozbiljno je uzdrmana kritikama sa svih strana.

U najnovijim kritikama sudjeluju i sami korisnici interneta, odnosno obični ljudi. Videa u kojima oni povezuju nedavno aktiviranje te kampanje, ne s humanitarnim, već ciljevima profita, mogu se naći na video servisima poput YouTubea.

Pročitajte i ovo Problemi Zagreba uoči skupštine - 2 Smeće, financije, demografija… Uoči Gradske skupštine u Zagrebu problema nikad više: "Ne smijemo dozvoliti da se gradske ulice pretvore u smetlište" Slika nije dostupna Optužili ga da je Soroševac Sasvim neobičan sukob: Mađarska napala omiljenog glumca jer je kritizirao Orbana i nazvao ga "primjerom mržnje i bijesa u svijetu"

>> Je li priča o krvoločnom vođi zapravo nečiji interes?

Jedan od zanimljivijih objavio je korisnik 'kviresp' na svojem YouTube kanalu 'Hi, it's Rupert'. Prvo što on kaže jest kako je kampanja oko dokumentarca 'Nevidljiva djeca' (Invisible children) postoji već dvije godine, ali da je tek prije otprilike tjedan dana uzela maha, iz kako kaže, 'nepoznatih razloga'.

'U posljednjih nekoliko dana nastala je prava halabuka oko tog Josepha Konyja. Čekam da netko prikaže bilo kakav intervju s njim u proteklih nekoliko godina. Moje pitanje postavljeno njemu bilo bi... Jeste li krivi?', ističe navedeni korisnik. Nakon toga slijede isječci Konyjevih intervjua u kojima on odgovara novinarima na to isto pitanje rečenicom: 'Nisam kriv'. To u Russellovom dokumentarcu nije prikazano.

Isti korisnik nadalje analizira zašto su Russell i njegovi prijatelji otišli u Ugandu, s kamerom kupljenom na eBayju. Snimali su žrtve sukoba u toj zemlji i pripremali materijal, koristeći se nekim dobro poznatim novinarskim trikovima, kako bi izmamili plač djece, zaključuje korisnik.

Naravno kao pozadinu svega u njegovom se videu sugerira nafta i profit, što je potkrijepljeno i adekvatnim izjavama dužnosnika. Ipak pogledajte ovaj zanimljiv video pa prosudite sami. Videa poput tog je sve više na internetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene