Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Brazil u šoku

Masakr u Brazilu: 11 ubijenih u pucnjavi u osnovnoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
11 ljudi, učenika i osoblja, smrtno je stradalo u fatalnom pohodu bivšeg učenika jedne osnovne škole u Rio De Janeiru. Nakon što je pucao, napadač se ubio. Ranjene je još 18 osoba.

Bivši učenik ušao je u školu naoružan, i to s dvije puške, priopćila je policija. Navodno je djelatnicima u školi kazao kako je došao održati govor, prije nego što je otvorio vatru po učenicima. Napadač, Wellington Menezes de Oliveira star je 24 godine, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Po dolasku policije, došlo je i do međusobnog pucanja, prije nego se napadač sam ubio, javio je Reuters.

'Policajac ga je uspio raniti u pucnjavi, ali se mladić ubio ispalivši si metak u glavu', rekao je jedan policajac.

'Da policija nije tako brzo intervenirala tragedija bi bila i veća, jer je napadač imao veću količinu streljiva i dvije puške', dodao je.

Napadač je ostavio pismo u kojem nije jasno objasnio svoje motive, no najavio je masakr i samoubojstvo.

Prema prvim policijskim procjenama, ovaj napad nema veze s djelovanjem brazilskih narko bandi koje kontroliraju većinu prigradskih područja Rio de Janeira. Vlasti čine znatne napore da te dijelove grada stave pod kontrolu, pa su pojačali policijsku prisutnost u predgrađima. Dio je to priprema za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će u Brazilu biti 2014., te Olimpijske igre 2016. godine.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene