Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Martin Luther King III., sin jednog od najpoznatijih boraca za ljudska prava, pozvao je, na kraju višednevna posjeta BiH, narode u toj zemlji da ruše zidove i izgrađuju snošljivost u društvu što je, po njegovim riječima, bio recept za uspjeh u SAD-u.


'BiH čeka svijetla budućnost i sve njezine različitosti trebale bi biti njezina prednost u 21. stoljeću. Prihvatimo razlike, snošljivost, suradnju i mir i sigurno ćemo pobijediti', rekao je King III. na predavanju u Mostaru.

Sin pokojnog Martina Luthera Kinga rekao je kako BiH i SAD dijele sličnu povijest izgradnje višenacionalnog društva, a pozitivne promjene oslikava i izbor sadašnjeg predsjednika Baracka Obame.

Vezani članci SDA (Foto: AFP) Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Slika nije dostupna SAD slavi dan Martina Luthera Kinga

'Prije nekoliko desetljeća crnci nisu smjeli piti vodu s istog izvora odakle piju bijelci. Morali su ustati u autobusu i dati mjesto bijelcu, a danas je prvi čovjek Amerike crnac. To je dokaz da se ljudski odnosi mogu promijeniti', dodao je. Martin Luther King III. danas je posjetio gimnaziju u Mostaru i školu u Stolcu, gdje se nastava održava po zasebnom nastavnom planu i programu za bošnjačku i hrvatsku djecu.