Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna Gora

Marović podnio ostavku u stranci zbog nadzora tajne službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović podnio je ostavku na sve dužnosti u stranci nakon što je doznao da tajna policija prati njegova sina Miloša i njemu bliske ljude, objavio je neovisni dnevnik Vijesti.

Pozivajući se na više izvora iz Predsjedništva DPS-a i vlade, list navodi da je Marović u pismu, osim što je podnio ostavku, priopćio da mu ta dužnost ne dopušta da se politički bori protiv političkog progona njega i njegove obitelji, te obavijestio kolege iz vrha stranke kako mu je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) ustvrdio da su njegova obitelj i njemu bliski ljudi pod nadzorom tajne službe.

Marović je u pismu naveo svoje zasluge u uspostavu višestranačja u Crnoj Gori te da je bio prvi u DPS-u koji se suprotstavio Miloševiću. Marović je bio i predsjednik Srbije i Crne Gore, države nastale nakon ukidanja bivše SR Jugoslavije.

Uz to, kako navode Vijesti, Marović je ogorčen što su njegovu bratu Draganu, potpredsjedniku općine Budva i drugim optuženim čelnicima te općine umiješanim u aferu Zavala, držanjem u pritvoru navodno prekršena ljudska prava.

'Vijesti' također navode da je nakon toga Marović razgovarao s predsjednikom stranke Milom Đukanovićem, koji mu je obećao da će zatražiti od čelnika u vladi provjeru njegovih tvrdnji. Premijer Igor Lukšić je potom obavijestio Marovića da nije točno da su njegova obitelj i suradnici pod nadzorom.

List piše i da Marović nije želio komentirati njihov tekst. (Hina)

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Slika nije dostupna BRZE REAKCIJE Zbog Porfirija šef granične policije dao ostavku: "Kolege su mu radile iza leđa…"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene