Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na poziv Pokreta 20. veljače u Marakešu se okupilo oko 5.000 ljudi koji su tražili političke reforme i demokraciju, ali su istovremeno osudili i napad na grad 28. travnja, u kojem je poginulo 17 ljudi, među kojima 13 stranih turista.


'Za novi ustav', 'Socijalna pravda', 'Ne korupciji' i 'Ne terorizmu' bile su najbrojnije poruke na plakatima. 'Prava alternativa je u narodnom i demokratskom ustavu', skandirali su prosvjednici u Maroku. Oni su posebno napali dvojicu političara, Munira Majidija, tajnika kralja Mohameda VI., i Fuada Ali el Hima, poručujući im: 'Maknite se od novca i politike'. Kralj je 9. ožujka najavio ustavne reforme koje bi ojačale ulogu premijera. (HIna)

Vezani članci Spašavanje dječaka u Maroku - 2 I HGSS-ovci pomno prate dramatičnu akciju spašavanja dječaka u Maroku. Znaju na što posebno treba obratiti pozornost Spašavanje dječaka Rayana u Maroku - 3 Treći dan spašavanja dječaka Rayana (5) iz bunara dubokog 32 metra: "Ova faza bi mogla postati vrlo teška"

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju