Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef ECB-a

Mario Draghi prisegnuo za novog talijanskog premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi prisegnuo je u subotu pred talijanskim predsjednikom za predsjednika nove vlade nacionalnog jedinstva koja će se morati suočiti s pandemijom koronavirusa i velikom gospodarskom krizom.

Sve najvažnije talijanske stranke osim jedne stale su na Draghijevu stranu i njegov kabinet uključuje članove s cijelog političkog spektra, kao i tehnokrate na ključnim dužnostima, uključujući ministarstvo financija i novi portfelj za zelenu tranziciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica

Draghija očekuje teška zadaća oporavka zemlje od pandemije covida-19 za što će iz EU-a dobiti više od 200 milijardi eura.

Ako u tome uspije, vjerojatno će povećati stabilnost cijele eurozone.

No izazov su golemi. Italija je pogođena najgorom krizom od Drugog svjetskog rata, stotine ljudi svaki dan umiru od covida-19, cijepljenje napreduje sporo, a vremena je malo.

Novi izbori održat će se za dvije godine, a daleko je od izvjesnog da će on opstati toliko dugo na čelu koalicije koja uključuje stranke s dijametralno suprotnim stavovima u pitanjima kao što su imigracija, pravosuđe, razvoj infrastrukture i socijalna skrb.

Draghijeva vlada je 67. od 1946. i sedma u zadnjih deset godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene