Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnica krajnje desnice

Evo zašto jednako poštuje Putina i Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marine Le Pen, čelnica francuske krajnje desne Nacionalne fronte, u nedjelju je izjavila da se jednako divi Vladimiru Putinu kao i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel jer ruski predsjednik ne dozvoljava drugim zemljama da mu nameću odluke.

'Mislim da su Putinu interesi Rusije i ruskog naroda na prvom mjestu i, imajući to u vidu, jednako ga poštujem kao kancelarku Merkel', kazala je Le Pen u razgovoru za njemački Der Spiegel.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna Izlazne ankete Nacionalna fronta vodi na francuskim regionalnim izborima

'Mnogo je toga rečeno na račun Rusije koju se godinama demonizira po nalogu SAD-a. Jedna od najvećih odlika neke europske zemlje bi trebalo biti formiranje vlastitog mišljenja, a ne na sve gledati iz američke perspektive', dodala je Le Pen. Izrazila je poštovanje prema Njemačkoj jer također brani svoje interese, iako politika Merkelove nanosi štetu drugima.

Izrazila je optimizam i nadu da bi Nacionalna fronta mogla oformiti jedan blok u Europskom parlamentu s ostalim strankama. Na upit da li bi bila voljna surađivati s britanski UKIP-om, kazala je da je to 'moguće'. 'Imamo isto temeljno stajalište o Europi', kazala je.

Ksenofobi i ultradesničari 'potopili' vladajuće političke stranke

Međutim, vođa Nezavisne stranke Velike Britanije Nigel Farage odbacuje suradnju s francuskom Nacionalnom frontom, ustvrdivši da 'nemaju ništa zajedničko s tom strankom'.

Euroskeptična Nacionalna fronta, nesklona imigrantima, zabilježila je prošli tjedan prvu veliku pobjedu na europskim izborima. Le Pen smatra da je ulazak njezine stranke u drugi krug nacionalnih predsjedničkih izbora 'vrlo dobra pretpostavka'. Blok 28-orice je nazvala 'velikom katastrofom i antidemokratskim čudovištem'.

Ističući da ne želi uništiti Europu, već EU, kazala je da želi to čudovište zaustaviti da se 'deblja i diše, grabeći sve svojim šapama i šireći se na sva područja našeg zakonodavstva sa svojim pipcima'. Izrazila je žaljenje što su ljudi dopustili da im se ukrade pravo na samoodređenje.

Ustvrdila je da je Njemačka postala gospodarska sila Europe, ali da njezin susjed ne bi nikada trebao zaboraviti da je Francuska 'političko srce' Europe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene