Nanotehnologija je čudesna stvar, a tko bolje to može prikazati nego ugledni hrvatski fizičar, koji je na tom tehnološkom polju, kao kod vlastite kuće.


Ugledni hrvatski fizičar Marin Soljačić, nanovo zapanjuje svojim postignućima, a najnovije, koje nije doduše u domeni znanstvenog, već praktičnog, jest i to da je korištenjem nanotehnoloških alata, izradio najmanji grb na svijetu - i to hrvatski grb.

Vezani članci Slika nije dostupna Uručeni Nagrada Soljačić i priznanja MZO učenicima za najbolji uspjeh na državnoj maturi Slika nije dostupna "U Americi se u školama provode testovi, ali poanta nije da se testiraju učenici nego – škole"

"U privjesak sam stavio nešto što smo nedavno napravili, dok smo ispitivali rezoluciju s kojom možemo raditi nano proizvodnju. Riječ je o vjerojatno najmanjem hrvatskom grbu ikad napravljenom", pohvalio se Soljačić, koji je redovni profesor fizike na prestižnom MIT-ju.

"Grb je oko 50 puta tanji od ljudske kose, a koza na grbu je otprilike jednako velika kao virus gripe. Nisam 100 posto siguran da je najmanji, ali barem nisam na internetu nasao manji. To je ilustracija moći nanotehnologije i vrlo jasan prikaz što je to što mi u stvari radimo, i kako to postižemo", pojasnio je naš ugledni znanstvenik.