Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićene su

Strava u SAD-u: Zaposlenice u domu za starije organizirale "klub boraca" dementnih korisnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri zaposlenice u Domu za starije i nemoćne osobe u Sjevernoj Karolini uhićene su nakon što je otkriveno da su organizirale borbe između dementnih korisnika doma.

Zaposlenice doma optužene su za organiziranje borbi, poticanje na tučnjavu i snimanje videosnimki u kojima su sudjelovale 70-godišnjakinja i 73-godišnjakinja u Domu za starije i nemoćne osobe Danby u gradu Winston-Salem. Marilyn Latish McKey (32), Tonacia Yvonne Tyson (20) i Taneshia Deshawn Jordan (26) optužene su za napad na osobe s invaliditetom, priopćeno je iz policije.

Policija Winston-Salema istražila je pritužbe na zlostavljanje starijih i nemoćnih korisnica doma koje su dobili u lipnju. "Kad se radi o nekome tko ne može brinuti o sebi, toj osobi moramo posvetiti posebnu pažnju", kazao je Gregory Dorn iz policije.

Prema dokumentima Ministarstva zdravstva u Sjevernoj Karolini, tijekom snimke borbe čuje se da jedna od žena koje se bore viče: "Pusti me, pomozi mi, pomozi mi, pusti me". Istodobno, McKey, Tyson i Jordan nastavile su gledati borbu, javljaju lokalni mediji. U jednom je trenutku, prema izvješćima istrage, jedna od tri zaposlenice viknula na stariju ženu. "Prestani vrištati", čulo se na snimci borbe, piše Fox News.

Iz Doma za starije i nemoćne osobe Danby priopćeno je da su McKey, Tyson i Jordan dobile otkaz u lipnju, čim su voditelji doma dobili upozorenje o tome što se događa u domu. "Provedeno je dodatno usavršavanje osoblja i stroži postupak provjere za sve nove i postojeće zaposlenike u Danby Houseu", navodi se u priopćenju. Uhićene žene odbile su komentirati ovaj slučaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene