Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marija Šerifović podržava Šešeljeve vrijednosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Šerifović, prošlogodišnja pobjednica Eurovizije, našla se na udaru Europske komisije zbog otvorene podrške Tomislavu Nikoliću, predsjedničkom kandidatu srpske radikalne stranke.

Mariju je 4. prosinca 2008. Europska komisija u Bruxellesu izabrala za ambasadora interkulturalnog dijaloga za 2008. godinu. Do Belgije je vrlo brzo doputovala vijest da izabrana ambasadsorica javno pruža podršku stranci koja je, u najmanju ruku, lišena svih eurospkih stavova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tuče se muški, a voli ženski? Marija Šerif(ović): Imam pištolj i gađam bolje od pandura! Slika nije dostupna Pjesma 'Jedan vidi sve' Miss Universe Hrvatske u spotu Marije Šerifović

'Pokaže li se točnom informacija da se uključivala u aktivnosti ili davala izjave koje su u suprotnosti s ciljevima Europe, tada ćemo ponovno razmotriti njezinu ulogu ambasadora', izjavio je John Macdonald iz Europske komisije.

Nakon što je 'Molitva' postala himnom srpskih radikala oglasio se i autor pjesme Vladimir Grajić, koji drži da je riječ o kršenju autorskih prava koje mora biti sankcionirano.   

Kako su Parlament i Vijeće Europe 2008. proglasili  godinom dijaloga među kulturama, paradoksalna je činjenica da ambasadorica podržava stranku haškog optuženika koji je aktivno promicao dijametralno suprotne vrijednosti od onih europskih, moralnih i ljudskih.

Čitav prilog novinara Red Carpeta Nenada Hervatina o Mariji Šerifović pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene