Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maoistički pobunjenici u subotu su u selu Morengi u središnjoj indijskoj državi Chhattisgarh, samo nekoliko sati prije posjeta indijskog premijera Narendre Modija, oteli 250 seljana, izvijestile su lokalne vlasti.


Pobunjenici su oteli seljane u petak navečer u regiji Sukmi, oko 80 km udaljenoj od mjesta gdje je Modi trebao održati govor, rekao je premijer Chhattisgarha Raman Sigh, dodavši kako "čine sve što mogu kako bi otete ljude oslobodili".

Vezani članci Obljetnica katastrofe u Bhopalu (Foto: AFP) Najveća svjetska katastrofa za koju vjerojatno nikad niste čuli: "Želimo još jednu eksploziju, da nam skrati muke..." Prosvjed u Indiji (Foto: AFP) - 1 Tuga u Indiji: Preminula žrtva silovanja koju je grupa muškaraca zapalila na ulici

"Maoisti se protive izgradnji mosta preko jedne od rijeka u regiji jer misle da će on snagama sigurnosti omogućiti lakši pristup njihovim uporištima", rekao je za AFP zastupnik Kawashi Lakma. "Poslali smo svoje ljude da pregovaraju s njima."

U napadu na konvoj zastupnika u Indiji 23 mrtvih

Otmice su česta taktika maoističkih pobunjenika, a većina završava oslobađanjem talaca, a ne njihovim pogubljenjem, no ovaj je put broj otetih osoba neuobičajen, kazao je Lakma.

Otmica je posljednji incident u sukobima u kojima u području "crvenog koridora", koji dijeli središnje i istočne indijske države traje sukob između pobunjenika i snaga sigurnosti. Maoistički pobunjenici aktivni su još od 1967. u dvadesetak indijskih država, osobito u Chha

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook