Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji južnoafrički predsjednik Nelson Mandela (94) oporavlja se od upale pluća, rekao je sadašnji predsjednik Jacob Zuma, nakon što ga je posjetio u bolnici.


'Madiba je stabilan i zahvalni smo što tako dobro reagira na liječenje i što mu je mnogo bolje', rekao je Jacob Zuma, predsjednik Južnoafričke Republike, koji je upotrijebio ime Mandelina klana.

Vezani članci Slika nije dostupna Mandela je u 'trajnom stanju vegetacije', liječnici preporučili isključivanje aparata Slika nije dostupna Mandelino stanje je 'ozbiljno, ali stabilno'


Mandela je u bolnici proveo nešto više od tjedan dana. U zadnja četiri mjeseca, taj je dobitnik Nobelove nagrade za mir, koji je 1994. postao prvi crni predsjednik JAR-a, već triput završio u bolnici. Početkom ožujka bio je nakratko u hospitaliziran radi kontrole, a u prosincu prošle godine je u bolnicu proveo tri tjedna, zbog infekcije pluća, koju je dobio nakon operativnog vađenja žučnog kamenca.

Problema s plućima ima još otkako je kao politički zatvorenik dobio tuberkulozu. Zbog pokušaja svrgavanja vlade bjelačke manjine, u zatvoru na otoku Robbenu i u drugim zatvorima JAR-a proveo je 27 godina.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook