Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Madiba je stabilan'

Mandela se oporavlja, posjetio ga Zuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji južnoafrički predsjednik Nelson Mandela (94) oporavlja se od upale pluća, rekao je sadašnji predsjednik Jacob Zuma, nakon što ga je posjetio u bolnici.

'Madiba je stabilan i zahvalni smo što tako dobro reagira na liječenje i što mu je mnogo bolje', rekao je Jacob Zuma, predsjednik Južnoafričke Republike, koji je upotrijebio ime Mandelina klana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Procurili dokumenti Mandela je u 'trajnom stanju vegetacije', liječnici preporučili isključivanje aparata Slika nije dostupna Obitelj se okuplja u bolnici Mandelino stanje je 'ozbiljno, ali stabilno'


Mandela je u bolnici proveo nešto više od tjedan dana. U zadnja četiri mjeseca, taj je dobitnik Nobelove nagrade za mir, koji je 1994. postao prvi crni predsjednik JAR-a, već triput završio u bolnici. Početkom ožujka bio je nakratko u hospitaliziran radi kontrole, a u prosincu prošle godine je u bolnicu proveo tri tjedna, zbog infekcije pluća, koju je dobio nakon operativnog vađenja žučnog kamenca.

Problema s plućima ima još otkako je kao politički zatvorenik dobio tuberkulozu. Zbog pokušaja svrgavanja vlade bjelačke manjine, u zatvoru na otoku Robbenu i u drugim zatvorima JAR-a proveo je 27 godina.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene