Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manchester prosvjeduje protiv Blaira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće prosvjednika dočekalo je u subotu Tonyja Blaira u Manchesteru dan uoči godišnje konferencije vladajućih laburista, koja će Blaira biti posljednja na funkciji britanskog premijera i predsjednika stranke.

Članovi laburističke stranke s transparentima "odlazi sada", muslimani nezadovoljni ratom u Iraku i u Afganistanu, studenti koji se bune protiv ograničenja građanskih sloboda, svi su mirno prosvjedovali u središtu grada, pod budnim okom policajaca.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Među njima je bila i Lauren Booth, sestra Blairove supruge Cherie, koja je javno kritizirala "katastrofalnu" Blairovu vanjsku politiku, i predstavnik pokreta "Respect" koji se protivi ratu u Iraku i obitelji mladih vojnika ubijenih u Iraku.

Policija procjenjuje da je u prosvjedima sudjelovalo deset tisuća ljudi, a organizatori, među kojima je koalicija "Stop the war", govore o 50.000 sudionika. To je trebao biti najveći skup ikad održan u Manchesteru.

Na svim transparentima i u svim sloganima britanska vanjska politika je bila glavna meta kritike.

Laburistički sabor koji počinje u nedjelju je 13. i posljednji za
Blaira u svojstvu premijera jer je 7. rujna objavio da će u roku od godine dana odstupiti s vlasti.

U utorak poslijepodne Blair će posljednji put kao premijer održati govor pred 12.000 članova svoje stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene