Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Malta: Na plutajućem kavezu spašeno 27 imigranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetsedmero ilegalnih imigranata, koji su se sklonili na plutajući kavez za uzgoj tune, spašeno je nakon što im je u pomoć pritekla talijanska kočarica južno od Malte, izvijestio je glasnogovornik Malteških oružanih snaga.

"Helikopterom talijanskog zrakoplovstva spašene su dvije žene kojima je pozlilo, dok je druge preuzeo malteški izviđački brod koji će ih iskrcati na obalu", dodao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Slika nije dostupna Operacija spašavanja POTRESNI PRIZORI Potonuo brod s 3000 migranata

Prema tom izvoru, talijanska kočarica Esaco koja je spasila imigrante obavijestila je malteške vlasti dok je bila oko 130 km južno od Malte.

Ovo je treća dojava o takvom događaju nakon vikenda.
Imigranti su Somalijci, među kojima ima žena s djecom, rekao je.

U subotu je španjolski tegljač ukrcao skupinu od 26 imigranata koji su plutali na okruglom kavezu za uzgoj tune, usred Sredozemnog mora.

Malteške vlasti im nisu dopustile ulazak u zemlju s obrazloženjem da su u trenutku spašavanja bili u libijskim vodama. Brod je na koncu zaplovio prema Španjolskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene