Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašao je Interpol

Maloljetnica iz BiH radila kao prostitutka u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojke iz BiH zbog svoje lakovjernosti često nasjedaju na obećanja o zaposlenju ili dobroj udaji u inozemstvu, kažu u Udruženju nestale djece.

Tako je M. A. iz Sarajeva otišla u inozemstvo za boljim životom, a završila kao prostitutka. 'Ona je najvjerojatnije nasjela na lažna obećanja da će dobiti posao vani. Nestanak je prijavio njen stric, jer mu se prestala javljati i to bez objašnjenja. Tri godine nije imao vijesti o njoj', rekao je Predrag Savić iz Udruženja nestale djece.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Djevojka je uspješno pronađena i to suradnjom između Interpola i Mup-a Kantona Sarajevo. Nalazila se u pritvoru Capanne u talijanskoj regiji Umbrija. Pod lažnim imenom kao Ana Ostojić prostituirala se na talijanskim ulicama kako bi zaradila novac, a optužena je i za navođenje maloljetnica na prostituciju, piše Dnevni avaz.

'Najčešće žrtve koje nasjedaju na lažne optužbe su djevojke koje nisu u stanju podnijet siromaštvo, a izlaz iz teške situacije vide u odlasku u drugu državu', dodaje Savić. Druga djevojka koja je također nasjela je B. H. iz Visokog. Ona je trebala otići u Italiju i tamo se udati za dečka koji je voli. Prema njegovoj priči, on nije mogao napustiti Italiju kako bi vjenčanje bilo u BiH. Zbog sumnji da bi joj kćer mogla završiti u rukama onih koji će je seksualno zlostavljati, majka joj nije htjela dati suglasnost za izdavanje putovnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene