Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon je u ožujku jedan zrakoplov te kompanije nestao, a drugi se u srpnju srušio, tvrtka je primorana na rekonstrukciju.


Kompanija Malaysia Airlines (MAS) najavila je u petak da otpušta 6.000 ljudi, gotovo trećinu od ukupno 20.000 zaposlenih u sklopu restrukturiranja na koje je taj zračni prijevoznik primoran nakon dviju tragedija.

Evo kako su 2 pada aviona utjecala na Malaysiu Airlines

Vezani članci Slika nije dostupna Student s američkog Stanforda tvrdi da je pronašao lokaciju najvećeg misterija zrakoplovstva Slika nije dostupna Malaysia Airlines pred krahom: 537 nestalih i poginulih u četiri mjeseca

Ukidanje 6.000 radnih mjesta veće je od očekivanog i bit će težak udarac za zaposlenike nakon traumatične godine koju je proživjela ta kompanija iz jugoistočne Azije s 42-godišnjom tradicijom.

Analitičari su oprezno pozdravili plan smanjenja zaposlenika i ocjenjuju da bi taj potez trebao poboljšati poziciju zračnog prijevoznika iduće godine.

U četvrtak je MAS objavio gubitak od 238,22 milijuna dolara u prvih šest mjeseci ove godine.

Gubitak je nastao zbog visokih cijena goriva i posljedica dviju tragedija koje je tvrtka pretrpjela u vremenskom razdoblju od pet mjeseci. U ožujku je nestao MAS-ov putnički zrakoplov MH370 na letu od Kuala Lumpura za Peking koji do danas nije pronađen. U srpnju je srušen također putnički zrakoplov na letu MH17 iznad Ukrajine.

(Hina) 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook