Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki novčni gubici

Malaysia Airlines otpušta 6.000 ljudi - gotovo trećinu zaposlenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon je u ožujku jedan zrakoplov te kompanije nestao, a drugi se u srpnju srušio, tvrtka je primorana na rekonstrukciju.

Kompanija Malaysia Airlines (MAS) najavila je u petak da otpušta 6.000 ljudi, gotovo trećinu od ukupno 20.000 zaposlenih u sklopu restrukturiranja na koje je taj zračni prijevoznik primoran nakon dviju tragedija.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila

Evo kako su 2 pada aviona utjecala na Malaysiu Airlines

Ukidanje 6.000 radnih mjesta veće je od očekivanog i bit će težak udarac za zaposlenike nakon traumatične godine koju je proživjela ta kompanija iz jugoistočne Azije s 42-godišnjom tradicijom.

Analitičari su oprezno pozdravili plan smanjenja zaposlenika i ocjenjuju da bi taj potez trebao poboljšati poziciju zračnog prijevoznika iduće godine.

U četvrtak je MAS objavio gubitak od 238,22 milijuna dolara u prvih šest mjeseci ove godine.

Gubitak je nastao zbog visokih cijena goriva i posljedica dviju tragedija koje je tvrtka pretrpjela u vremenskom razdoblju od pet mjeseci. U ožujku je nestao MAS-ov putnički zrakoplov MH370 na letu od Kuala Lumpura za Peking koji do danas nije pronađen. U srpnju je srušen također putnički zrakoplov na letu MH17 iznad Ukrajine.

(Hina) 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene