Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makedonski parlament prihvatio novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici u makedonskom parlamentu službeno su prihvatili novu konzervativnu vladu jučer, no oporba je bojkotirala sjednicu parlamenta, prenijele su agencije.

Mandatar vlade Nikola Gruevski u parlamentu od 120 zastupnika dobio je 77 glasova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavili štrajk Skandal u Makedoniji: Bivši ministar gospodarstva i njegovi pomagači upali u nadzorni toranj i napali kontrolore leta Slika nije dostupna Sporna Tiranska platforma Prijeti li ovoj zemlji na Balkanu građanski rat ili je sve samo politička igra?

Sjednicu u subotu bojkotirala je glavna oporbena stranka, socijaldemokrati, prosvjedujući protiv nedavnog uhićenja svog visokog čelnika optuženog za pronevjeru, javlja Reuters. Bojkotu se pridružila i oporbena Demokratska stranka Albanaca, druga najveća stranka albanske manjine, koja tvrdi da su je izborne prevare onemogućile da bude u parlamentu najzastupljenija stranka makedonskih Albanaca.

Gruevski, 37-godišnji bivši ministar financija, rekao je da će zadržati devet ministara prethodne vlade koji će nastaviti "dobar posao", prenosi agencija AP.

Gruevski je predstavio svoju platformu koja za cilj ima oživjeti gospodarstvo i postići članstvo Makedonije u Europskoj uniji i NATO-u.

Obećao je u vladu uključiti predstavnike albanske manjine i nakon pobjede njegove stranke VMRO-DPMNE na makedonskim izborima 1. lipnja formirao je koaliciju s albanskom Demokratskom unijom za integraciju (DUI).

Njegova koalicija ima apsolutnu većinu u parlamentu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene