Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studentica iz Skoplja T. I. (23) rodila je tijekom apsolventskog putovanja na graničnom prijelazu Tabanovci na sjeveru Makedonije, nakon čega je novorođenče bacila u koš za smeće i nastavila putovanje.


Istraga koju je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije pokazala je da je studentica bila u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće, no ne postoje podaci da je prethodno bila na liječničkim pregledima, javlja Klix.ba.

Vezani članci Snježana Mehun Snježana Mehun vratila se s još jedne avanture, s novim partnerom posjetila je Vijetnam Otpad, ilustracija - 4 Novi udar na džepove građana, zbog otpada najavljene kazne: "To tako neće ići, odnosno to će koštati"

'Porod se dogodio dok je studentica bila u toaletu. Nakon poroda uzela je novorođenu bebu i stavila je u koš za smeće. Nakon toga se vratila u autobus i nastavila s putovanjem', navodi se u priopćenju makedonskog MUP-a.

Zaposlenici na graničnom prijelazu Tabanovci pronašli su tijelo novorođenčeta u košu za smeće što su potom prijavili nadležnim tijelima u Kumanovu.

Nakon provedene istrage policija je kontaktirala organizatore apsolventskog putovanja došli su do studentice koja je 30. ožujka ove godine pregledana u Ginekološkoj klinici u Pragu u Češkoj gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Nakon završetka putovanja, 18. travnja, policijski službenici priveli su studenticu na graničnom prijelazu na ulazu u Makedoniju nakon čega je podvrgnuta dodatnom medicinskom vještačenju.

Tijekom istrage je, uz ostalo, konstatirano da bi novorođenče preživjelo da se porod odvijao u odgovarajućim bolničkim uvjetima. Odjel unutarnjih poslova u Kumanovu podnio je kaznenu prijavu protiv zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo 'ubojstvo djeteta pri porodu".