Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makedonija: Sedamnaest Albanaca osuđeno za terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaest Albanaca osuđeno je u petak na sudu u Skoplju na teške zatvorske kazne zbog "terorizma, napada na policiju, neprijateljske aktivnosti i nezakonitog posjedovanja oružja i eksploziva".

Četiri Albanca osuđena su u odsutnosti, trojica s Kosova a jedan iz Albanije. Trinaest preostalih osuđenika koji su se pojavili pred sudom Albanci su iz Makedonije.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo Vanje Horor u Makedoniji Ovo su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje! Ministar: "Otmicu je organizirao Vanjin otac" - Zbog jednog detalja odmah je priveden Slika nije dostupna Ubojstva kod jezera Albanci pozivaju na prosvjed protiv uhićenja u akciji 'Monstrum'

Albanci osuđeni u odsutnosti dobili se zatvorske kazne u trajanju 15 godina, jedan od 13 Albanaca iz Makedonije osuđen je na 12 godina, a dvanaest ostalih na po 10 godina zatvora.

Oni su uhićeni u studenom u opsežnoj operaciji makedonske policije na sjeverozapadu zemlje.

Makedonska ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je u to doba da je operacija za cilj imala uhićenje članova "kriminalnih skupina".

Makedonski sud je međutim optužio skupinu za terorizam.

"U početku operacije skupina se smatrala ekstremnom kriminalnom skupinom, no nakon otkrića, tijekom istrage, pronalaska velike količine oružja i drugih dokaza, tužiteljstvo ih je optužilo za terorizam", kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Ivo Kotevski.

Odvjetnici obrane objavili su da će podnijeti žalbu, navodeći da je riječ "o političkoj montaži".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene