Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica udruženja 'Majki Srebrenice' Hatidža Mehmedović izjavila je za Dnevni Avaz od subote da srbijanski premijer Aleksandar Vučić nije dobrodošao na obilježavanje 20. godišnjice genocida ako nekadašnji ratni zapovjednik obrane Srebrenice Naser Orić ne bude oslobođen iz pritvora u Švicarskoj, a Srbija protiv njega povuče optužnicu što je Vučić u petak odbacio kao mogućnost.


"Srbija bi trebala povući optužnicu protiv Nasera Orića i druge potjernice", rekla je Hatidža Mehmedović.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu, ilustracija Dodik: "Govore u kuloarima o mogućnosti da se raziđemo", Izetbegović: "Radije bih umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH" Slika nije dostupna Duraković: Vučić je dobrodošao u Srebrenicu

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao da je spreman doći pokloniti se žrtvama Srebrenice ako to prihvaćaju Bošnjaci, ali je pri tome poručio kako Srbija ne može odustati od procesuiranja zločina koji su počinjeni nad Srbima.

Srbijanski premijer spreman odati počast srebreničkim žrtvama

Predsjednica udruge 'Majke Srebrenice' poručila je kako srbijanski vrh nije dobrodošao na ceremoniju koja je predviđena 11. srpnja u mjestu Potočarima kod Srebrenice gdje se nalazi spomen kompleks s grobljem ubijenih Bošnjaka ako Orić ne bude oslobođen iz pritvora u Švicarskoj gdje je zadržan zbog tjeralice Interpola Beograda.

"Ni Vučić ni Nikolić nisu dobro došli u Memorijalni centar ako će se samo slikati da bi se svijetu predstavili kao mirotvorci, a ustvari nisu odustali od svoje politike iz 90-ih", rekla je Mehmedović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook