Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarska policija objevila je kako je pokrenuta istraga protiv jedne francuske organizacije optužene za izdavanje lažnih putovnica i diplomatskih tablica u Budimpešti.


Istražitelji su jednoj tiskari pronašli 400 putovnica "Reda suverena Sv. Ouena i Zvijezde", precizirao je glasnogovornik Nacionalnog istražnog ureda, Zoltan Trapp.

Vezani članci Studentski kampus u Slatini - 1 Nekoliko dana do izbora, a njihov ključni gradski projekt provjeravaju USKOK i policija: "Kampus nam treba, ali ne na ovakav način" Viktor Orban Ukidaju većinu mjera: Vjenčanja do 200 ljudi, okupljanja do 500, bez maski na javnim mjestima...

Tu organizaciju vodi jedan Francuz koji živi u Budimpešti i sumnjiči ga se da je izdao stotinjak lažnih putovnica i neodređen broj lažnih diplomatskih tablica, dodao je Trapp.

Članovi te mreže, od kojih su šestorica identificirana, slobodno su se kretali s tim pločicama i nisu plaćali globe za prekršaje.

Za razliku od Malteškog reda koji ima povijesne diplomatske privilegije, Red suverena Sv. Ouena i Zvijezde je lažna organizacija, navela je policija.