Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog imigranta Mađarska je proglasila krizno stanje.


Mađarska će dodatno pojačati vojni i policijski nadzor svojih južnih granica, rekao je ministar unutarnjih poslova Sandor Pinter u srijedu, na dan kada su zemlje na takozvanoj balkanskoj ruti počele provoditi pooštrene mjere protiv prolaska migranata.

Vezani članci Milanović u Budimpešti s Orbanom - 5 Milanović u Budimpešti s mađarskim premijerom Orbanom: "Dobri smo susjedi, ali razlikujemo se" Zoran Milanović Milanović oštar: "Tretira nas kao da smo retardirani. Neću dopustiti da nas pretvore u psića koji samo laje"

"Mađarska će pojačati zaštitu svojih granica i zbog migranata u cijeloj zemlji proglašavamo krizno stanje", rekao je Pinter.

Slovenija, Hrvatska i Srbija od ponoći provode pooštrene mjere u svrhu zaustavljanja protoka migranata preko njihovih granica.

Pinter je najavio da slične mjere priprema na granici s Rumunjskom kako bi prema toj istočnoj članici Europske unije Mađarska mogla, bude li potrebno, u roku od deset dana podignuti ogradu.

Mađarska je podignula žičane ograde prema Srbiji i Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju