Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maddie: Mama, zašto nisi došla kad sam plakala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske novine dobile su izjave koje su roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann, Kate i Gerry, dali policiji nakon njezina nestanka. Prema njima, Kate je Madeleine ostavila da plače noć prije nego je nestala iz apartmana u Portugalu gdje su bili na odmoru.

U policijskoj izjavi koja je procurila u britanske medije, gospođa McCann detektivima je rekla da ju je Madeleine kritizirala sljedeće jutro, posljednje koje su proveli zajedno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rođendan bez Maddie Blizanci će dobiti poklone i u ime nestale sestre Slika nije dostupna Tajnost istrage o nestanku Maddie McCann produljuje se za tri mjeseca

„Dok smo doručkovali, Madeleine me upitala 'Mama, zašto nisi došla kada smo jučer plakali?'“, Kate je ispričala policiji.

„Gerry i ja smo razgovarali nekoliko minuta i složili se da ćemo bolje paziti na djecu“, dodala je.

Ali samo nekoliko sati poslije, McCannovi su troje djece ostavili same i nezaključane u apartamanu i otišli na večeru s prijateljima.

Zbog toga su ih kritizirali. Oni su govorili o svojoj krivnji te da ih je otmičar vidio kako odlaze i oteo Madeleine.

Jučer su McCannovi potvrdili izjave koje su procurile iz policije, te rekli da su one općenite. Kritizirali su policiju zbog njihove objave.

Ovaj se podatak u javnosti pojavio uoči njihova obraćanja Europskom parlamentu za osnivanje europskog sustava za uzbunjivanje prilikom otmice djece.

„Kate i Gerry su bili iskreni i otvoreni prema policiji i sve što su rekli upućuje na to da je Madeleine oteta“, rekao je glasnogovornik McCannovih Clarence Mitchell.

„Madeleinein komentar je dostupan javnosti jer su ga McCannovi dali policiji, ali sumnjivo je vrijeme kada je on objavljen. Želimo potpunu istragu o tome zašto je ova informacija objavljena na dan kada će Kate i Gerry europske vlasti u Bruxellesu pozvati na pojačanu sigurnost djece. Trenutak kada se progovori o Madeleineinom plaču je trenutak kada će 'lešinari' napasti njezine roditelje i upravo to je razlog zbog kojeg je informacija procurila u javnost“, rekao je glasnogovornik.

Jučer su se McCannovi obratili EP-u u Bruxellesu vezano za prijedlog europskog sustava za alarmiranje o otetoj djeci.

„Madeleine je bila izuzetno sretna djevojčica. U ovo vrijeme prošle godine bili smo veoma sretna obitelj. Ne mogu vam ni reći koliko je njezina otmica za nas uznemirujuća. Ako nam je itko želio nanijeti bol, uspio je“, rekla je Kate parlamentu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene