Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu vršiti službu

Luteranska crkva dopustila pastorima istospolne zajednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka luteranska protestantska crkva, koja u Sjedinjenim Državama ima 4,6 milijuna vjernika, više neće braniti homoseksualnim pastorima koji žive zajedno da vrše službu, nakon glasovanja na crkvenom kongresu u Minneapolisu.

Evangelička luteranska crkva u Americi (ELCA) koju u SAD-u čini desetak tisuća vjerskih zajednica, nakon žestoke rasprave, s 559 glasova prihvatila je tekst kojim homoseksualnim pastorima ‘koji su u trajnoj i monogamnoj vezi’ dopušta da vrše službu u crkvi. Protiv tog prijedloga bio je 451 izaslanik.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

'Nismo prvi'

Na trodnevnom kongresu na kojemu je sudjelovalo 2.000 izaslanika, od kojih je tisuću imalo pravo glasa, rasprava je bila žučna, priznao je glasnogovornik ELCA-e John Brook: ‘Tumačenja pisama o tom pitanju se razlikuju. Svatko je donio odluku po vlastitu nahođenju. Bila je to žestoka rasprava, ali u granicama pristojnosti’, dodao je. ‘Nismo prvi u SAD-u koji smo donijeli takvu odluku’, rekao je Brook. I neke druge protestantske crkve, poput Američke anglikanske crkve, već dopuštaju zaređivanje homoseksualnih pastora na službi u Sjedinjenim Američkim Državama. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene