Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naslijeđeni grijeh'

Rasplet skandala: Doznajte što će postati svećenikov luksuzni dvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskupija u njemačkom Limburgu razmatra ideju da prenamijeni luksuzno zdanje svog rastrošnog biskupa u nešto što bi moglo koristiti siromašnima.

Novoizgrađeno luksuzno zdanje biskupije u Limburgu, zbog kojega je u Njemačkoj izbio veliki skandal, u budućnosti bi moglo biti prenamijenjeno u dobrotvorne svrhe.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

>> Zbog rasipništva: Papa Franjo suspendirao njemačkog 'biskupa de luxe'

Kako je u nedjelju objavila biskupija, protiv čijeg je čelnika Franza Petera Tebartz-van Elsta (53) Vatikan zbog rastrošnosti pokrenuo istragu, a papa Franjo ga je do daljnjega i suspendirao, razmatra se ideja da se višemilijunski objekt pretvori u prihvatni centar za beskućnike ili pučku kuhinju.

Obnova biskupskog dvora koštala je više od 30 milijuna eura, zbog čega je Tebartz-van Elst u javnosti prozvan 'de luxe biskupom'.

'Rezidencija je poput grijeha koji nam je biskup ostavio u naslijeđe', kazao je glasnogovornik limburške podružnice Caritasa, a prenosi Independent. 'Ljudi koji kod nas nađu utočište mogli bi u rezidenciji dobiti i dnevni obrok', dodao je.

Zasad nema informacija koliko će koštati prenamjena rezidencije. Inače, 'de luxe biskup' se pred javnošću branio da je silne milijune u obnovu utukao jer je zgrada kulturno dobro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene