Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže veće plaće

Lufthansa otkazala 50 letova, 24-satni štrajk u petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je oko 50 letova zbog poremećaja vezanih uz štrajk njezina osoblja na komercijalnim letovima koje se priprema za 24-satni štrajk u petak u cijeloj zemlji.

Danas su otkazani domaći letovi, ali i europski kao Dublin-Frankfurt ili Muenchen-Rim, te međukontinentalni kao Frankfurt-New York, Muenchen-Hong Kong, objavljeno je.

Sindikat UFO najavio je u jučer 24-satni štrajk u zračnim lukama Frankfurta, koja je prvo zračno čvorište Lufthanse i treća najveća zračna luka u Europi. Štrajkat će se i u Berlinu, Muenchenu, Duesseldorfu, Stuttgartu i Hamburgu te je Lufthansa odlučila otkazati dvije trećine od 1.800 letova planiranih za petak.
 
>> Više od 20 letova Lufthanse otkazano

Sindikat traži rast plaća za 5 posto u 12 mjeseci počevši od 1. travnja. Plaće nisu rasle tri godine. Također traži da se kompanija odrekne angažiranja privremenog osoblja. 'Spremni smo pregovarati o plaćama no odricanje od angažmana privremenog osoblja ne dolazi u obzir', rekao je glasnogovornik Lufthanse. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Ilustracija Pogođene stotine tisuća ljudi Kaos na njemačkim aerodromima, otkazani letovi i za Hrvatsku: "Ovo nas je podsjetilo na najteže dane koronavirusa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene