Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Londonski optuženici za pokušaj napada na zrakoplove na video snimkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotova sva osmorica optuženih kojima se u Londonu sudi zbog pokušaja atentata 2006. tekućim eksplozivom u najmanje sedam zrakoplova na prekooceanskim letovima, pripremila su videosnimke na kojima se pojavljuju kao mučenici, prema izvacima koji su u petak predstavljeni poroti.

Tužitelj Peter Wright je pokazao poroti video zapis na kojem se pojavljuje jedan od optuženih Umar Islam (29) koji opisuje njihov plan kao "odgovor Sjedinjenim Državama i njihovim suučesnicima, Britancima i Židovima" i precizira da "mučeničke operacije neće prestati sve dok nas nevjernici ne oslobode i ne odu s naše zemlje".

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

Na jednom drugom video zapisu optuženi Abdulla Ahmed Ali predstavlja se vođom te "svete operacije" i navodi da je Osama bin Laden upozorio da odete s naše zemlje ili ćete biti uništeni, pa je došlo vrijeme vašeg uništenja".

Peter Wright je objasnio da su video snimke nađene u londonskom stanu dvojice optuženih i da svjedoče o namjeri širenja "svetog rata" i vođenju krvave borbe protiv nemuslimana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene