Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog klimatskih promjena

London: Prosvjednici blokirali cestu prema rafineriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više stotina prosvjednika blokiralo je u subotu cestu u Londonu koja vodi do britanske rafinerije nafte u mirnom prosvjedu protiv klimatskih promjena, objavili su policija i organizatori.

Prosvjed je počeo kada se 12 žena lisicama vezalo za vozila parkirana na pristupnoj cesti prema rafineriji nafte Coryton u Essexu, a kasnije im se pridružilo stotine drugih prosvjednika.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Ilustracija - 5 Dobro je znati Vozite se u ledenom autu na posao? Ovo morate odmah učiniti kako biste se brže zagrijali

Prosvjed je trajao više od sedam sati, rekla je glasnogovornica organizatora, grupe pod nazivom 'Sirovo buđenje' (Crude awakening). Prosvjed je podržalo i nekoliko drugih grupa protiv klimatskih promjena.

>> Velika Britanija će udvostručiti inspekcije na platformama

Tijekom prosvjeda došlo je do manjeg naguravanja policije i aktivista, ali je policija prosvjed opisala kao 'miran', dodajući da nitko nije uhićen. Rafinerija Coryton je u vlasništvu švicarske grupe Petroplus. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene