Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve je veća mogućnost da će londonske stanice metroa ili zračne luke postati mjesto novog terorističkog napada, izvijestile su tajne britanske službe, a tvrde američki mediji.


Povjerljivi izvor za CNN je izjavio kako se pretpostavlja da je London meta novog napada koji bi trebao bio izveden po scenariju napada u Mumbaiju. Novi nalazi tajnih službi navodno nisu povezani s nedavnim uhićenjem osumnjičenika za terorizam.

Vezani članci Prazne police britanskih trgovina - 2 Britanija u kaosu nakon ukidanja mjera: Prazne police, zatvorene benzinske crpke, stotine tisuća u izolaciji... Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma

Drugi izvor iz britanskih tajnih službi kaže kako se odluka o podizanju stupnja uzbune zbog povećane mogućnosti terorističkog napada od 'značajne' do 'velike' posebno odnosi na putnike londonskog zračnog i gradskog prometa.

>> Al Kaida preuzela odgovornost za napad na francusko veleposlanstvo

Dodaje kako je i posebna pažnja posvećena stanicama metroa i vlaka. Britanski tim za posebne situacije, sastavljen od stručnjaka za sigurnost, političara i policajaca, sastao se u četvrtak kako bi raspravili o situaciji. 'Ovako visok stupanj uzbune od mogućnosti terorističkog napada nije bio na snazi od siječnja 2010', zaključili su. 'Kooridiranim akcijama i posebnim taktikama nastojat ćemo sigurnost održavati na što je mogućem višem nivou', dodaju.