Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo pa da nema medija iz regije koji proteklih dana nije objavio informaciju o dolasku četnika na Krim.


Ljubo Manojlović iz Beograda, sekretar Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini, za Klix.ba tvrdi da u Srbiji ima jako puno organizacija koje se predstavljaju kao četnički pokreti te da su većina njihovih pripadnika zapravo mlađe osobe koje i ne znaju što se događalo tijekom Drugog svjetskog rata.

'Mi kao udruženje, čiji sam ja trenutno sekretar, se zovemo Udruženje pripadnika jugoslovenske vojske u otadžbini. Naziv četnik potječe još iz balkanskih ratova. Dražo Mihailović je krajem 1941. izdao naredbu gdje se zabranjuje izraz četnik. Ti ljudi koji su tamo otišli i sve ove organizacije, ja im ni imena ne znam, nemaju apsolutno veze sa Ravnogorskim pokretom', tvrdi Manojlović objašnjavajući razliku između 'pravih' i onih drugih četnika.

Vezani članci Četnici, ilustracija VIDEO Četnici se potukli na humanitarnoj izbložbi u Novom Sadu: Veći incident spriječili zaštitari Prometna nesreća Za dlaku izbjegao tragediju: U Beogradu snimljena nesreća od koje se ledi krv u žilama

'Pored mozgova, sad nam se odlivaju i četnici...'

Milutin Mališić, koji se predstavlja kao zapovjednik četničke garde 'Vukovi' Ljubi nije poznat.

'U životu nisam čuo za tog čovjeka. Sve to je stvarno nevjerojatno. Oni nemaju veze s nama. Ne znam ko su ti ljudi, kakve su im uopće ideje i šta im je uopće u glavi'
, dodaje Manojlović.

Na pitanje kako komentira odlazak grupe koja se prestavljaju kao četnici na Krim, Manojlović kaže da je to potpuno suludo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook