Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo pa da nema medija iz regije koji proteklih dana nije objavio informaciju o dolasku četnika na Krim.


Ljubo Manojlović iz Beograda, sekretar Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini, za Klix.ba tvrdi da u Srbiji ima jako puno organizacija koje se predstavljaju kao četnički pokreti te da su većina njihovih pripadnika zapravo mlađe osobe koje i ne znaju što se događalo tijekom Drugog svjetskog rata.

'Mi kao udruženje, čiji sam ja trenutno sekretar, se zovemo Udruženje pripadnika jugoslovenske vojske u otadžbini. Naziv četnik potječe još iz balkanskih ratova. Dražo Mihailović je krajem 1941. izdao naredbu gdje se zabranjuje izraz četnik. Ti ljudi koji su tamo otišli i sve ove organizacije, ja im ni imena ne znam, nemaju apsolutno veze sa Ravnogorskim pokretom', tvrdi Manojlović objašnjavajući razliku između 'pravih' i onih drugih četnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Urušio se dio zgrade u Beogradu, stanari evakuirani: Već mjesec dana kraj nje kopaju temelje... Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Tragedija u Srbiji: Još jedno dijete (9) utopilo se u bazenu - "Odvezli smo ga taksijem u Urgentni centar, hitna pomoć nije se dugo odazivala"

'Pored mozgova, sad nam se odlivaju i četnici...'

Milutin Mališić, koji se predstavlja kao zapovjednik četničke garde 'Vukovi' Ljubi nije poznat.

'U životu nisam čuo za tog čovjeka. Sve to je stvarno nevjerojatno. Oni nemaju veze s nama. Ne znam ko su ti ljudi, kakve su im uopće ideje i šta im je uopće u glavi'
, dodaje Manojlović.

Na pitanje kako komentira odlazak grupe koja se prestavljaju kao četnici na Krim, Manojlović kaže da je to potpuno suludo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook