Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izdano najviše upozorenje

Kaos zbog Poly: Otkazano više od 300 letova, zatvorena važna autocesta, vjetrovi divljaju i do 145 kilometara na sat

Oluja Poly - 2
Oluja Poly - 2 AFP
Aktualno Galerija Oluja Poly - 2 Oluja Poly - 2 Foto: AFP +0 Oluja Poly - 1 Galerija 1/2 >>
Stanovnicima većeg dijela Nizozemske rečeno je da ostanu u kućama dok je istodobno rijetka ljetna oluja u srijedu ujutro pogodila nizozemsku obalu te stvarala vjetrove brzine do 145 kilometara na sat i ozbiljno ometala zračni i željeznički promet.

Nacionalni meteorološki institut objavio je upozorenje najvišeg stupnja stanovnicima pokrajine Noord-Holland, koja uključuje Amsterdam. Pozvao ih je da ne napuštaju svoje domove te da hitne službe zovu u situacijama opasnima za život.

Oluja, nazvana Poly, najgora je u Nizozemskoj dosad tijekom ljetnih mjeseci i najjača od siječnja 2018., objavila je meteorološka agencija Weeronline.

Jake oluje u Nizozemskoj obično se javljaju između listopada i travnja. Posljednja jaka ljetna oluja u zemlji bila je 2015. godine i bila je prva u više od jednog stoljeća.

Lokalna televizija AT5 javila je da su dvije osobe ozlijeđene u Amsterdamu kada su stabla pala na njihove automobile.

Gradska zračna luka Schiphol, jedno od najprometnijih europskih čvorišta, otkazala je više od 300 letova, rekao je glasnogovornik, a očekuje se da će promet biti ograničen najmanje do 15 sati po lokalnom vremenu (13 sati GMT).

Pročitajte i ovo Zaraslo Sredisće - 3 Brine li itko? "Tomaševiću, jesmo li mi u džungli ili u Zagrebu?" Dijelovi metropole opet su nepokošeni

Željeznički operateri NS i Arriva obustavili su sve usluge na sjeveru zemlje, a autocesta sjeverno od Amsterdama zatvorena je zbog pada drveća.

Oluja će se tijekom jutra premjestiti istočno preko sjevera zemlje, a očekuje se da će oslabjeti tijekom poslijepodneva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene