Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s ICTY-em Rasim Ljajić demantirao je u utorak kasno navečer da je haaški optuženik Radovan Karadžić uhićen u petak, navodeći da će u idućih dana mnoge dileme oko uhićanja biti razriješene.


Gostujući na Radio televiziji Srbije, ponovio je da je Karadžić uhićen u akciji koja je počela u ponedjeljak poslijepodne i trajala oko devet sati, demantirajući tvrdnje odvjetnika Svetozara Vujačića da je Karadžić uhićen u petak, 18. srpnja.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Vjerojatnija moja ostavka nego uhićenje Mladića do kraja godine' Slika nije dostupna Ukoliko Mladić do kraja godine ne bude uhićen, Ljajić najavio ostavku

Kazao da će "narednih dana mnoga pitanja koja se sad postavljaju otkriti i mnoge dileme riješiti", navodeći da se uhićenje nije dogodilo slučajno već na temelju ozbiljnih informacija.

'Do pred samo uhićenje nismo mogli sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da će taj posao biti završen do kraja. Nije ništa slučajno, radilo se ozbiljno na ovome', istaknuo je.

Naglasio je i da je uhićenje Karadžića "jasan signal da se haški optuženici ne mogu vječno skrivati" i podsjetio da su dosad tribunalu u Den Haagu izručena 44 optužena te da su ostala još dvojica - Ratko Mladić i Goran Hadžić.

'Najbolje bi bilo kad bi se obojica predali. Nastavit ćemo s potragama, moramo ovu temu što prije zatvoriti. Svjesni smo da je krajnje nepopularno, ali uvjereni smo da će za pet godina građani shvatiti da smo učinili pravu stvar', rekao je Ljajić koji je i za RTS potvrdio da MUP Srbije nije sudjelovao u uhićenju Karadžića, već službe sigurnosti.