Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljajić: Mladić se ne skriva u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju sa Haaškim tribunalom Rasim Ljajić odbacio je utorak navečer tvrdnje glavne tužiteljice Tribunala (ICTY) Carle del Ponte da se najtraženiji odbjegli haaški optuženik Ratko Mladić nalazi u Beogradu.

"Nitko nema podatke o tome gdje se skriva Ratko Mladić, jer da ih ima on bi već bio izručen ICTY", kazao je Ljajić radiju Slobodna Europa i dodao da tvrdnje Del Ponteove vjerovatno potječu glede činjenice da se on dugo vremena skrivao u Beogradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za Ratkom Mladićem Ljajić: Nećemo štedjeti pomagače haških bjegunaca Slika nije dostupna Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY

On je dodao da "ta izjava nije ništa novo i sredstvo je političkog pritiska da Beograd izvrši obveze prema Tribunalu", kazao je Ljajić. Naglasio je da je ispunjenje obveza prema Haagu "obveza Srbije koja mora biti izvršena što prije".

Carla del Ponte je za sarajevski list "Oslobođenje" rekla ,kako
prenose ovdašnji mediji, da se Ratko Mladić vjeroatno krije u
Beogradu.

"Tvrdnje se zasnivaju na nekoliko ćinjenica - prema posljednjoj informaciji koju smo imali, Mladić je u Srbiji. Vlasti u Srbiji ne negiraju da je tamo. Vjerujem da je njemu najlakše da se skriva u Srbiji, vjeroatno u samom Beogradu, zato sto je to veliki grad s više od dva milijuna stanovnika", kazala je ona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene