Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napisao i izopačenu fantaziju

Skandal u Liverpoolu: Bivšem vikaru osuđenom zbog pedofilije crkva i dalje plaća - luksuzni stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sramota u Velikoj Britaniji. Bivši vikar, osuđeni pedofil, koji je između ostalog, napisao i pedofilsku predstavu sa samim sobom u glavnoj ulozi, stanuje u luksuznom apartmanu u Liverpoolu koji mu plaća - crkva.

68-godišnji Paul Battersby je osuđen za seksualne prijestupe nakon što su članovi njegove obitelji otkrili zbirku opscenih datoteka na njegovom obiteljskom računalu, uključujući i video snimku djevojke koju je silovao vlastiti otac.

Pročitajte i ovo Kamerom u ručnom satu snimao djecu u Rovinju - 1 Novi slučaj Gnjusni slučaj u Istri: Nijemac na bazenu u Rovinju snimao djecu, policija objavila detalje Slika nije dostupna Pedofilski skandal u crkvi Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić: "Prigibam glavu i u ime crkve molim žrtve za oprost"

Prošle je godine Kraljevski sud u Liverpoolu čuo da je Battersby, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu 2010. godine, s interneta skinuo još 1730 opscenih slika s djecom i životinjama između 2014. i 2017. godine, a također je napisao i izopačenu pedofilsku fantaziju o seksualnom zlostavljanju djece, sa samim sobom u glavnoj ulozi.

Liverpool Echo otkrio je da se Battersby trenutno nalazi u luksuznom stanu kojeg plaća - crkva.

Stan se nalazi u 29-katnom luksuznom neboderu Beetham Tower, koji se nalazi u blizini West Towera, najviše zgrade u Liverpoolu. Dvosobni stanovi u tom neboderu stoje i do 165.000 funti, a mjesečna renta oko 1050 funti, navodi se u izvješću.

Luksuzni stanovi u neboderu uključuju i 24-satno korištenje punu zabavnih sadržaja - teretanu, saunu, parni jacuzzi i bazen.

Sudski dokumenti pokazuju da je bivši svećenik, koji je služio kao vikar 31 godinu, prvi put je osuđen na zatvorsku kaznu od 8 mjeseci još 2010. godine nakon što je policijska istraga otkrila da posjeduje 160 fotografija zlostavljanja djece.

Na njegovu saslušanju 2010. godinu sudac David Aubrey je rekao: "Budući da ste visoko inteligentni i visoko artikulirani čovjek trebali biste dobro znati prepoznati da svaka slika koju ste promatrali za svoje zadovoljstvo predstavlja zlostavljanje djeteta. Učinivši ono što ste učinili izvršili ste zlostavljanje tako male djece".

U petak je ponovno osuđen na još 20 mjeseci zatvora.

"Riječ je o velikoj sramoti i žaljenju što je Paul Battersby ponovio djelo. Preuzimanje opscenih slika djece daleko je od kriminala bez žrtava - to prepoznajemo kao ozbiljan oblik zlostavljanja djece koji može imati cjeloživotno djelovanje na žrtve. Ispričavamo se bezrezervno zbog štete koju će to prouzročiti", rekao je za Liverpool Echo glasnovornik Crkve.

U izjavi je otkriveno i da je Battersby dobio stan od crkvenog mirovinskog odbora.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene