Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Litva je u nedjelju nastavila operaciju potrage i spašavanja u Baltičkom moru nakon što je nestao manji zrakoplov s dvojicom pilota koji su poletjeli iz Švedske, priopćile su litavske zrakoplovne vlasti.


Usprkos spasilačkoj operaciji kojoj su u se u subotu navečer pridružili timovi iz ostalih baltičkih zemalja, za sada nema traga civilnom zrakoplovu An-2, proizvedenom u Poljskoj.

"Litavski brodovi i latvijski helikopteri još uvijek pretražuju područje mogućeg mjesta pada. Ništa nije pronađeno", izjavio je kapetan Antanas Brencius.

Nestali zrakoplov, koji je letio od Goeteborga do Klipede, nije uputio poziv za pomoć, a lokalni mediji pišu da piloti tijekom svoje posljednje radiokomunikacije nisu prijavili nikakav problem.

Split: Prestanite se igrati s laserima - Time možete srušiti zrakoplov

"Oba pilota imaju više od 40 godina letačkog iskustva i vrlo dobro poznaju letjelicu", izjavio je pomoćnik direktora Civilnog zrakoplovstva Alvyadis Sumskas.

"Vremenski uvjeti su bili dobri, piloti sigurno nisu ništa pogriješili, no ne možemo isključiti tehnički kvar", dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook