Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi na letu su poginuli

Srušio se zbog pogrešaka pilota i novog sustava: Otkriveni novi detalji o padu aviona 11 minuta nakon polijetanja

Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 1
Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 1 Afp
Aktualno Galerija Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 1 Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 2 Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 3 Ostaci Lion Aira (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Ostaci zrakoplova Galerija 1/4 >>
Indonezijski istražitelji otkrili su da su novougrađeni sustav za poboljšanje manevarskih karakteristika i propusti pilota odigrali ključnu ulogu u padu Lion Air Boeinga 737 MAX prošle godine, objavio je The Wall Street Journal.

Zrakoplov je pao u more 11 minuta nakon što je poletio s međunarodne luke Soekarno-Hatta u Džakarti 29. listopada 2018. Pretpostavilo se da su poginuli svi na letu.

Nacrt izvještaja o zrakoplovnoj nesreći koji bi trebao biti objavljen sredinom studenog navodi niz pogrešaka pilota i propusta u održavanju zrakoplova kao uzročnike nesreće, objavljeno je u nedjelju.

Istražitelji su provjerili novu značajku Boeinga, sustav MCAS za poboljšanje manevarskih karakteristika. Sustav je uveden u novu generaciju Boeinga 737 s ciljem sprječavanja previsokog uzdizanja nosa zrakoplova. No čini se da je u padu Lion Aira taj sustav izazvao poniranje zrakoplova zbog pogrešnih očitanja senzora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene