Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Linfen, najzagađeniji grad na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najzagađenijem gradu na svijetu smog je toliko gust da ljudi jedva dišu. Tvornice za rastapanje rude, pogoni za obradu željeza i cementare uzrok su velikom zagađenju zraka kojeg udišu stanovnici kineskog grada Linfena.

Strašno je vidjeti kako iz silueta tvorničkih dimnjaka izlazi prljav dim. Nikad ranije dimnjaci nisu izbacivali toliko ugljika i sumpora kao što to čine danas.

Pročitajte i ovo Milan u smogu veliko zagađenje zraka VIDEO Uzbuna u susjedstvu: Uvedena djelomična zabrana dizelskih vozila, ali to nije sve Europa 2040. - 5 Europa 2040 Uskoro će nam život biti znatno drugačiji: Neće biti skijanja, putovanja zrakoplovom bit će skuplja i to nisu jedine promjene

'Sunce vidimo samo nekoliko dana tijekom godine', tvrdi Zhou Huocun, liječnik u jednom selu blizu Linfena. 'Boja našeg sela je crna. Sve je toliko prljavo da nitko ne prozračuje posteljinu pa su nam domovi prepuni parazita. Stalno se povećava i broj osoba koje imaju problema s respiratornim sustavom. Zdravlje stanovnika je iz dana u dan sve gore', tvrdi Huocun.

Da je uistinu tako, vidi se i po tome što na cesti, prilikom hodanja, ostaju tragovi cipela na crnoj prašini.

Linfen se nalazi na prvoj crti bojišnice kod globalnog zatopljenja.

Posljednjih pet godina, ovaj grad od 3,5 milijuna ljudi, najzagađenije je mjesto na svijetu te ujedno i simbol ružne strane naglog kineskog gospodarskog uspona. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene