Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već postoji interes

Lijes Leea Harveya Oswalda na aukciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijes, u kojem je do prije 20 godina ležao Lee Harvey Oswald osumnjičen za ubojstvo američkog predsjednika Johna F. Kennedya, završio je na aukciji.

Za lijes od borovine ponuđači će se nadmetati 16. prosinca u Los Angelesu. Početna cijena biti će 1000 dolara. Očekuje se veliki interes muzeja i sakupljača predsjedničkih memorabilija, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu

Lijes je izvađen iz zemlje 1981. godine, kada je njegova udovica Marina htjela provjeriti teoriju kako se na mjestu njezina supruga nalazi ruski špijun. Obdukcija je pokazala kako se u lijesu stvarno nalazi Oswald, koji je onda pokopan u novom lijesu na istom grobnom mjestu.

Na aukciji će se nuditi i nekoliko komada alata korištenih za Oswaldovo balzamiranje, potvrda o njegovoj smrti, uskrsna čestitka koju je poslao bratu, kao i sjedala iz automobila u kojem je Kennedy ubijen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene