Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lijes, u kojem je do prije 20 godina ležao Lee Harvey Oswald osumnjičen za ubojstvo američkog predsjednika Johna F. Kennedya, završio je na aukciji.


Za lijes od borovine ponuđači će se nadmetati 16. prosinca u Los Angelesu. Početna cijena biti će 1000 dolara. Očekuje se veliki interes muzeja i sakupljača predsjedničkih memorabilija, piše Daily Mail.

Lijes je izvađen iz zemlje 1981. godine, kada je njegova udovica Marina htjela provjeriti teoriju kako se na mjestu njezina supruga nalazi ruski špijun. Obdukcija je pokazala kako se u lijesu stvarno nalazi Oswald, koji je onda pokopan u novom lijesu na istom grobnom mjestu.

Vezani članci Ivan Forjan i Željka Vučko - 2 Samo Antinom loptom za Palčiće prikupljeno više od 185 tisuća kuna! "Znala sam da su Hrvati čudo, ali ovo nisam očekivala" Google - 2 Hvalevrijedan potez Googlea i aukcijske kuće Sotheby's: Organiziraju dražbu online druženja sa slavnima

Na aukciji će se nuditi i nekoliko komada alata korištenih za Oswaldovo balzamiranje, potvrda o njegovoj smrti, uskrsna čestitka koju je poslao bratu, kao i sjedala iz automobila u kojem je Kennedy ubijen.