Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lijes, u kojem je do prije 20 godina ležao Lee Harvey Oswald osumnjičen za ubojstvo američkog predsjednika Johna F. Kennedya, završio je na aukciji.


Za lijes od borovine ponuđači će se nadmetati 16. prosinca u Los Angelesu. Početna cijena biti će 1000 dolara. Očekuje se veliki interes muzeja i sakupljača predsjedničkih memorabilija, piše Daily Mail.

Lijes je izvađen iz zemlje 1981. godine, kada je njegova udovica Marina htjela provjeriti teoriju kako se na mjestu njezina supruga nalazi ruski špijun. Obdukcija je pokazala kako se u lijesu stvarno nalazi Oswald, koji je onda pokopan u novom lijesu na istom grobnom mjestu.

Vezani članci Marina Ramova u Krvavici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sezona se zahuktava, a država zatvorila marinu: "Možda nije sve po zakonu, ali mi smo tu koncesiju plaćali" Otvorenje Spomengaja (Foto: Dnevnik.hr) Zagreb dobio groblje za kućne ljubimce: "Voljeli ste ga, s njime proveli niz godina, a sada ga možete dostojanstveno ispratiti"

Na aukciji će se nuditi i nekoliko komada alata korištenih za Oswaldovo balzamiranje, potvrda o njegovoj smrti, uskrsna čestitka koju je poslao bratu, kao i sjedala iz automobila u kojem je Kennedy ubijen.