Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dr. Adam Hansen, kirurg zaposlen u svjetski poznatoj klinici Mayo, čeka kaznu disciplinske komisije jer je tijekom operacije fotografirao pacijentov istetovirani penis i kasnije fotografiju pokazivao drugim liječnicima na klinici.


Dr. Hansen, koji je inače šef Odjela opće kirurgije, priznao je kako je 11. prosinca svojim mobitelom fotografirao penis Seana Dubowika, inače vlasnika tattoo i striptiz kluba, na kojem je 'vlasnik' dao istetovirati natpis "Hot Rod". 

Vezani članci Slika nije dostupna Skandal u splitskom KBC-u: Odbio operirati pacijenta jer će ionako umrijeti?! Slika nije dostupna Uhićen liječnik kriv za tisuće ilegalnih pobačaja

Dubowik, koji je operirao žuč, rekao je da je o nemilom događaju doznao u ponedjeljak kada su ga nazvali iz klinike.

"Primio sam čudan poziv nakon operacije. Na telefonu je bio liječnik koji me operirao i rekao je da mi želi nešto objasniti", kazao je 37-godišnji Dubowik te dodao kako mu je dr. Hanson rekao da je fotografiju snimio dok mu je u penis stavljao kateter te da je netko iz liječničkog tima anonimno o tome obavijestio jedne novine. 

"Rekao mi je da me želi obavijestiti o tome prije nego što to pročitam u novinama", rekao je Dubowik koji je tetovažu koja je toliko zainteresirala liječnika napravio radi oklade od 1000 dolara. 

"Osjećam se zlostavljano, izdano i zgrožen sam. Nikada prije nisam bio u bolnici, a moje prvo iskustvo je nešto najgore što mi se ikada dogodilo. Što više vrijeme prolazi, sve sam više ljut i mislim da ću angažirati odvjetnika", dodao je Dubowik.

Dr. Hansen, koji je trenutno na 'prisilnom' dopustu, nije želio komentirati slučaj, no idući će se tjedan suočiti s ozbiljnim optužbama. Kazna bi mogao biti čak i otkaz. 

"Pacijentova privatnost je ozbiljna stvar, a fotografiranje nekoga u tom kontekstu bez dobrog razloga je nešto što ćemo istražiti do najsitnijeg detalja", rekao je dr. Joseph Sirven, jedan od vodećih ljudi Mayo klinike.