Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libijski pobunjenici obojili su žarko ružičastom bojom krovove svojih vozila kako bi ubuduće izbjegli 'prijateljsku vatru' nakon što je u zračnom napadu NATO-a ubijeno pet ustanika.


U napadu je pogođena kolona pobunjeničkih tenkova u napredovanju prema naftnoj luci Bregi, što je izazvalo zbunjenost i povlačenje protugadafijevih boraca prema Adždabiji, 'vratima' prema njihovu uporištu Bengaziju. NATO, koji provodi zonu zabrane leta nad Libijom radi zaštite civila, u petak je objavio da su njegovi zrakoplovi vjerojAtno odgovorni za incident, drugi te vrste u tjedan dana.

U sličnom napadu zrakoplova NATO-a prošloga je tjedna kod Brege poginulo 13 ljudi, uključujući i bolničare u vozilu hitne pomoći.

Oslobođeni ruski novinari oteti u Libiji

Dva ruska novinara koje su oteli libijski pobunjenici oslobođeni su u Bengaziju, objavilo je uredništvo ruskog lista Komsomolska Pravda. 'Libijski pobunjenici oslobodili su dopisnike Komsomolske Pravde koji se sada nalaze u jendoj vojnoj bazi blizu Bengazija', objavio je ruski list na svojim internetskim stranicama.

List je ranije objavio da su novinari Dmitrij Stešin i Aleksandar Kots oteti 8. travnja blizu Adždabije, na zapadu Libije, te da su putem satelita uspjeli javiti da su ih oteli pripadnici libijske oporbe. Ruski minisitar vanjskih poslova Segej Lavrov je ranije izjavio da je Rusija zatražila diplomatsku pomoć Italije i Turske, dvije zemlje koje imaju generalne konzulate u Bengaziju, kako su prenijele ruske novinske agencije.

Vezani članci Slika nije dostupna Navukla bijes ljubitelja životinja: Što je to učinila svome psu? Slika nije dostupna Sirijske snage stežu obruč oko prosvjednika